Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoje plaće

Grčka: Sukob policije i radnika brodogradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka policija sukobila se u četvrtak sa radnicima brodogradilišta koji su upali u zgradu ministarstva obrane u Ateni tražeći plaće za koje tvrde da su ih zaradili.

Oko 250 radnika brodogradilišta Hellenic Skaramangas silom su ušli u zgradu i u dvorištu izvikivali "Želimo rješenja, ne otpuštanja". Zapovjednik glavnog stožera, general Mihail Kostarakos, izašao je pred prosvjednike, ali mu oni glasnim zvižducima nisu dali govoriti.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug"

>> Bijesni Grci poreznicima daju djecu: 'Prestanite nam ubijati obitelj'

Radnici tvrde da šest mjeseci nisu primili plaću, jer grčka vlada koja se nalazi pred bankrotom nije uplatila sredstva vlasniku brodogradilišta, Abu Dhabi Maru. Poslovanje brodogradilišta ovisilo je o poslovima na modernizaciji grčke ratne mornarice, koja je obustavljena zbog krize.

S obzirom na to da radnici nisu htjeli napustiti ministarstvo, policija ih je sve uhitila nakon primjene fizičke sile. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene