Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Ukrajini

Merkel stala iza ukrajinskih prosvjednika: 'Oni štite europske vrijednosti, treba ih se čuti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel dala je svoju podršku ukrajinskim prosvjednicima rekavši kako se oni bore za iste vrijednosti koje pokreću EU.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila da ljudi koji s oporbom demonstriraju u Ukrajini štite europske vrijednosti i da ih se 'treba čuti', prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Poljski borbeni avioni dramatična situacija Borbene avione podigli Poljska i NATO: Veliki ruski napad na Ukrajinu, odjekuju eksplozije i uz granicu Ilustracija Podrška je ključna Broj osoba s autizmom značajno raste: ''Nije lako živjeti u svijetu koji te ne razumije''

'Puno je ljudi, od europskog summita s državama Istočnog partnerstva u studenom u Vilniusu, svojim hrabrim prosvjedima i istupima pokazalo da ne žele okrenuti leđa Europskoj uniji. Dapače, bore se za iste vrijednosti koje i nas pokreću u EU i treba ih čuti', kazala je Merkel pred zastupnicima Bundestaga.

Njemačka vlada, zaključila je kancelarka, 'svim raspoloživim sredstvima podupire nastojanja za miroljubivo rješenje krize i opravdanih zahtjeva oporbe'.

Ukrajinski parlament od utorka izvanredno zasjeda kako bi se pokušalo pronaći rješenje za krizu koja već više od dva mjeseca potresa Ukrajinu i koja je poprimila krvavi izgled nakon sukoba prosvjednika i policije.

U tim je sukobima u Kijevu poginulo najmanje troje ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene