Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ovom tjednu

Merkel i Monti zadovoljni događajima u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka savezna kancelarka Angela Merkel i predsjednik talijanske vlade Mario Monti izrazili su tijekom razgovora telefonom zadovoljstvo razvojem događaja u eurozoni.

Zadovoljstvo su izrazili nakon što je njemački ustavni sud u srijedu dao zeleno svjetlo zakonima o budućem Europskom stabilizacijskom mehanizmu (ESM) i fiskalnom paktu namijenjenima jačanju proračunske discipline.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje"

'Složili su se u zaključku da je ovo bio dobar tjedan za Europu i euro', navedeno je u priopćenju glasnogovornika njemačke vlade Steffena Seiberta o razgovoru dvoje političara. Merkel i Monti dogovorili su da će ostati u uskom kontaktu u pripremi sastanka Europskog vijeća u listopadu, posebice kad je riječ o gospodarskoj i monetarnoj uniji.

>> Njemački Ustavni sud dopustio Njemačkoj da spasi euro

Tijekom razgovora telefonom, dvoje državnika izrazili su i zabrinutost zbog 'uznemirujućeg razvoja događaja u arapskome svijetu', navodi se u priopćenju. Monti je izrazio Merkel solidarnost nakon napada islamista na njemačko veleposlanstvo u Kartumu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene