Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To je to

Njemački Ustavni sud dopustio Njemačkoj da spasi euro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je dala zeleno svijetlo planu za spašavanje eura.

Njemački Ustavni sud presudio je kako je plan za spašavanje eura zakonit. Time najveća ustavna tužba u njemačkoj povijesti, protiv Europskog stabilizacijskog mehanizma (ESM) te je otvoren put planu za spašavanje eura, prenosi CNN. Ratifikacija tog plana sada je moguća.

Pročitajte i ovo Povlačenje kuna Treća valuta u 30 godina Zbogom, kune: HNB do kraja godine počinje kovanje eura, a čeka nas i povlačenje 500 milijuna komada dosadašnjih novčanica Slika nije dostupna Osim Britanije i Češke EU dogovorio fiskalnu disciplinu, predložili otpis dugova Grčkoj

>> Njemački ustavni sud između eura i demokracije?

Za mnoge je to predstavljalo dvojbu između novca i demokracije, odnosno između Europske središnje banke i političkih institucija.

ESM bi trebao stajati na raspolaganju članicama eurozone u krizi s kreditima u visini do 500 milijardi eura, dok je namjena fiskalnog pakta discipliniranje proračunske politike.

Jedini uvjet je taj da je određeno maksimalno učešće Njemačke u fondu za spašavanje eura. na vijest o odbacivanju primjedbi njemačkog Ustavnog suda, pozitivno su reagirale burze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene