Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednička konferencija za novinare

Merkel Hollandeu: Francuska mora provesti reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska ima obvezu ići dalje sa strukturnim reformama nakon što joj je Europska komisija dala dvije dodatne godine da smanji proračunski manjak, kazala je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Parizu.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s francuskim predsjednikom Francois Hollandeom nakon razgovora o reformama u Europi, Merkel je navela države, uključivo Španjolsku i Grčku, koje provode teške strukturne reforme, ali nije spomenula Francusku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvali na sporazum 'Ovo bi bio ambiciozan, globalan i obvezujući plan' Slika nije dostupna Nove sankcije Berlin i Pariz prijete Moskvi: 'Spremni smo uvesti nove sankcije Rusiji'

>> Orban: Politika Angele Merkel je nacistička

"Dogovorili smo se dati Francuskoj još dvije godine da smanji deficit na 3,0 posto BDP-a.. a zajedno s tim idu očekivanja da će se reforme provesti. To ide zajedno", rekla je Merkel.

Ona i Hollande također su se složili da bi odsad trebalo imati predsjednika euroskupine s "punim radnim vremenom" koji bi imao i veće ovlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene