Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za obilne kiše i poplave

Meksički zaljev: Uragan Alex ometa čišćenje naftne mrlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropska oluja Alex dostigla je snagu uragana u utorak kasno navečer i poremetila je čišćenje ogromne naftne mrlje u Meksičkom zaljevu koja se širi zbog istjecanja nafte iz oštećene bušotine kompanije BP.

Lokalno stanovništvo priprema se na obilne kiše i poplave. Očekuje se da će Alex doći do kopna nedaleko od granice između Teksasa i Meksika u srijedu navečer.

Pročitajte i ovo Turski predsjednik Tayyip Erdogan U telefonskom razgovoru Erdogan upozorio Bidena: "Imate povijesnu odgovornost osigurati prekid vatre u Gazi" Slika nije dostupna Zagađenje Na Dunavu velika naftna mrlja

Upozorenje na dolazak uragana objavljeno je za obalu Teksasa južno od zaljeva Bafin, pa sve do ušća rijeke Rio Grandea i duž obale meksičkog La Cruza.

Američki potpredsjednik Joe Biden u utorak je posjetio Meksički zaljev kako bi se osobno uvjerio u nastojanja da se zaustavi i očisti naftna mrlja.

Biden je rekao na Floridi da će se napori nastaviti dok ne bude sve očišćeno.

Zbog snažnih vjetrova i valova visokih četiri metra trenutačno je nemoguće obavljati aktivnosti kao što su prikupljanje nafte, bacanje raspršivača i kontrolirano spaljivanje, izjavili su dužnosnici.

>> SAD: Naftna mrlja najveća ekološka katastrofa ikada

State Department je priopćio da će prihvatiti ponude dvanaestak zemalja i međunarodnih agencija koje su ponudile pomoć u čišćenju naftne mrlje, među kojima je i Hrvatska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene