Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži pomoć

Medvedev ponovno traži ukidanje viza između Rusije i EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev uputio je iz Finske novi poziv Europskoj uniji da ukine vize građanima Rusije koji ulaze u zemlje EU.

‘Nema alternative za režim bez viza između Rusije i EU’, rekao je ruski predsjednik na konferenciji za novinare sa svojom finskom kolegicom Tarjom Halonen od koje je tražio pomoć Helsinkija u tom predmetu.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Medvedev je rekao da ‘ako postoje problemi za EU, oni ne proizlaze iz Rusije i da treba riješiti probleme u okviru Europske unije’. ‘Računamo na pomoć naših partnera, na pomoć Finske u uvjeravanju partnera koji oklijevaju u pogledu ukidanja viza’.

Predsjednica Halonen je odgovorila da Finska ‘može pomoći’.
Ruski predsjednik Medvedev se od utorka nalazi u dvodnevnom posjetu u Naantaliju, sjedištu ljetne rezidencije predsjednice 150 km istočno od Helsinkija. U srijedu ujutro razgovarao je s novom finskom premijerkom Mari Kiviniemi. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene