Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karta izazvala nevjericu

Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: AFP/X screenshot
Dmitrij Medvedev održao je govor ispred zemljovida Ukrajine koji prikazuje tu zemlju kao krnji teritorij stiješnjen uz Poljsku, s Rusijom koja u potpunosti kontrolira istok, jug i obalu Crnog mora.

Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa Vijeća sigurnosti Rusije i saveznik predsjednika Vladimira Putina, u ponedjeljak je rekao da je Ukrajina dio Rusije i isključio mirovne pregovore s aktualnim ukrajinskim vodstvom.

U ratobornom govoru u južnoj Rusiji Medvedev je rekao da će Rusija nastaviti sa "specijalnom vojnom operacijom" sve dok druga strana ne kapitulira te je dodao da će se "povijesni dijelovi Rusije vratiti kući".

Medvedev je govor održao ispred zemljovida Ukrajine koji prikazuje tu zemlju kao krnji teritorij stiješnjen uz Poljsku, s Rusijom koja u potpunosti kontrolira istok, jug i obalu Crnog mora.

"Jedan od bivših ukrajinskih vođa u jednom je trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvijek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija", rekao je Medvedev.

Pročitajte i ovo Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Veleposlanik pozvan na razgovor Eskalacija napetosti, Rusi uputili ozbiljnu optužbu: "To je dokaz da je Zapad izravno uključen u rat"

Isključio je mogućnost mirovnih pregovora s aktualnim ukrajinskim vodstvom na čelu s predsjednikom Volodimirom Zelenskim i poručio da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako bude htjela pregovarati, morati prepoznati novu realnost na terenu.

Teritoriji na obje obale Dnjepra dio su ruskih strateških i povijesnih granica, naglasio je Medvedev.

Pročitajte i ovo Freedom Shield Dvostruko više vojnika Vježbe dviju zemalja razljutile vojnu silu: "To je proba za nuklearni rat!"

"Zato su svi pokušaji da ih se nasilno promijeni, da se žive odsjeku, osuđeni na propast", ​​dodao je.

Komentirajući odnose istoka i zapada, Medvedev, koji optužuje američke specijalne snage i vojne savjetnike da vode rat protiv Rusije, rekao je da su odnosi Moskve i Washingtona lošiji nego tijekom Kubanske krize 1962.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene