Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi se oglasili

Medvedev: EU se ponijela prema Cipru 'kao slon u staklarnici'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Dimitrij Medvedev je ocijenio da su u pristupu financijskoj krizi na Cipru počinjene 'sve moguće pogreške' te pozvao na 'promišljeniji' pristup koji neće naškoditi odnosima Rusije i Europske unije.

'Čini mi se da su u toj situaciji već počinjene sve moguće pogreške', kazao je Medvedev za Interfax. 'Nadam se da će se na kraju usvojiti promišljenije rješenje koje će pomoći Cipru, a neće pogoršati naše odnose s Europskom unijom', dodao je, slikovito opisavši da se EU ponijela prema Cipru 'kao slon u staklarnici'.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..." Dmitrij Medvedev Više od 130 mrtvih Medvedev o pokolju u Moskvi: "Osvetit ćemo svakog od njih. Samo čekajte, gadovi"

>> Ciparske banke će ostati zatvorene do utorka

Potvrdio je da će ciparskoj krizi biti posvećena 'posebna pozornost' u četvrtak u Moskvi na sastanku o suradnji Rusije i EU-a, gdje se očekuje dolazak predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i 16 europskih povjerenika.

Medvedev Uniji zamjera što nije uključila Rusiju u pregovore s Ciprom o pomoći vrijednoj 10 milijardi eura u zamjenu za uvođenje dodatnog poreza na štedne uloge u svojim bankama, u kojima velik novac i kapital drže ruske banke i štediše.

'U takvim pregovorima i odlukama moraju sudjelovati sve zainteresirane strane', kazao je Medvedev. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene