Obavijesti Video Pretražite Navigacija
respiratorna infekcija

Stižu novi detalji o stanju pape Franje: U bolnici je zbog osobe koja mu je već jednom spasila život. "Rekao mi je - moraš..."

Papa Franjo boluje od respiratorne infekcije. Nakon što je osjetio pritisak u prsima, uputio se u bolnicu Gemelli po nagovoru medicinskog tehničara koji mu je već jednom spasio život.

Papa Franjo hospitaliziran je nakon što je osjetio snažnu bol u prsima u srijedu nakon audijencije na Trgu svetog Petra. Kada je stigao u Santa Marti, počeo je osjećati pritisak i bol u prsima te je otežano disao.

Iako je Sveta Stolica govorila da je riječ o ranije zakazanim pregledima, ispostavilo se da Papa ima problema s respiratornom infekcijom – ali je isključena opcija zaraze koronavirusom zbog negativnih testova na COVID-19.

Po nagovoru medicinskog tehničara Massimiliana Strapppettija (54) otišao je na pregled u rimsku bolnicu Gemelli.

Pročitajte i ovo papa Franjo Održao opću audijenciju Papa Franjo u rimskoj bolnici Gemelli: Iz Vatikana otkrili razlog njegove hospitalizacije

Tehničar Strappetti prošle je godine imenovan Papinim osobnim zdravstvenom asistentom, a papa Franjo ranije je već istaknuo da mu je upravo on 2021. godine spasio život: "Rekao mi je: 'Moraš ići na operaciju'", kada su mu predložili samo antibiotsku terapiju zbog diverkitulitisa. Tada su mu operacijom uklonili dio debelog crijeva.

Kako navodi Corriere della Sera, Papino je stanje pod kontrolom, CT prsnog koša je negativan, a nema ni posebne zabrinutosti s kardiološke strane.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Nakon skandala Papa nadopunio odredbe oko seksualnog zlostavljanja: Proširuje definiciju žrtava

Hospitaliziran je u sobi poliklinike koja se naziva i Papinskim stanom, a tamo je boravio i prije dvije godine.

Svi su Papini planovi otkazani, a pretpostavlja se da će nekoliko dana provesti u poliklinici.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Rimske kurije Matteo Bruni istaknuo je: "Papa Franjo dirnut je brojnim porukama koje je primio i izražava zahvalnost za njegovu blizinu i molitve".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene