Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak na Mattel

Žele masovnu proizvodnju ćelavih barbika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mattel, najveći proizvođač Barbie lutaka, pod velikim je pritiscima da počne masovno proizvoditi njihovu ćelavu inačicu.

Prošle godine Mattel je proizveo jedinstvenu barbiku bez kose za 4-godišnju djevojčicu oboljelu od raka koja je tijekom terapije izgubila svu kosu. Sada neki žele da takva lutka krene u masovnu proizvodnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ćelava već u 13. Zbog rijetkog poremećaja počupala si svu kosu Slika nije dostupna Znanstvenici istražuju gen kriv za gubitak kose

>> Najskuplja igračka na svijetu: Barbie od 100 tisuća dolara

Kampanja za više barbika bez kose na Facebooku broji više od 14.000 članova. Zagovornici tvrde da će takve lutke podići samopouzdanje kod djece koja se suočavaju s gubitkom kose zbog terapije ili zbog gubitka kose njihovih majki oboljelih od raka, piše The Huffington Post.

Osim toga, u kampanji traže da Mattel proizvede i lutke s ožiljcima i kapama za one koje su ćelave. Mišljenja su podijeljena, neki smatraju da je to dobar način za podizanje samopouzdanja dok drugi smatraju da je to odvraćanje pažnje od stvarnih potreba onih koji su oboljeli od raka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene