Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad nožem

VIDEO: Masakr u jaslicama: Napadač na biciklu ubio dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati muškarac s crno-bijelom maskom upao je u jaslice na zapadu Belgije gdje je nožem napao i ubio dvoje djece i jednu odraslu osobu. Lokalni mediji javljaju da je u napadu ranjeno još najmanje 10 osoba.

Flamanska televizija VTM javila je da je muškarac naoružan nožem izvršio napad u jaslicama u gradiću Termondeu (valonski Dendermonde), tridesetak km sjeverozapadno od Bruxellesa. Mediji javljaju kako je muškarac imao crno biljelu masku, te je na mjesto zločina stigao na biciklu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kijev bez komentara Ukrajina napala ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Tužitelj Christian Du Four je rekao da je muškarac uhićen u obližnjem samoposluživanju nedugo nakon napada koji se dogodio u deset ujutro u Dendermondeu, 30 kilometara sjeverozapadno od Bruxellesa.

Du Four i svjedoci su rekli da je muškarac ušao u jaslice Fabeltsjand i odmah počeo napadati nožem. Ubijeno je dvoje djece u dobi do 3 godine i jedna žena koja je radila u jaslicama koje skrbe za 18-ero djece. Tužitelj nije naveo identitet napadača koji je ozlijeđen pri uhićenju i odveden u bolnicu. Motivi napada kao ni ostale pojedinosti još nisu poznati.

Lokalni su mediji ranije objavili da je ubijeno troje djece i dvije odrasle osobe. 'Možemo samo potvrditi da se napad dogodio, ali ne možemo potvrditi smrti ni dati bilo kakve detalje', rekao je dežurni u Centru za obavješćivanje agenciji Reuters.

Gradonačelnik Dendermondea, Piet Buys izjavio je da su preživjele žrtve napada u šoku te kako im je potrebna psihološka pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene