Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marinac oslobođen optužbe za silovanje maloljetne Japanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marinac vojske SAD-a koji je početkom veljače uhićen pod sumnjom da je silovao 14-godišnju Japanku danas je oslobođen iz japanskog zatvora i stavljen pod nadzor vojske SAD-a, rekao je glasnogovornik vojske SAD-a na Okinawi, na jugu Japana.

"Oslobodili su ga i predali nama", rekao je glasnogovornik agenciji Reuters. On je dodao da američki marinci još uvijek istražuju slučaj i da je "prerano nagađati o nekom daljnjem sudskom postupku s naše strane", izvijestio je Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

Tridesetosmogodišnji narednik Tyrone Luther Hadnott za navodno silovanje uhićen je početkom mjeseca na Okinawi, no oslobođen je u petak nakon što je djevojka odustala od optužbe za kazneno djelo, kako je izjavio Ryo Fukahori, dužnosnik japanskog ministarstva zadužen za odnose SAD-a i Japana u pitanju sigurnosti. Lokalni tužitelji su potom odlučili povući optužnicu protiv Hadnotta. Fukahori je rekao da se djevojka na taj korak sama odlučila i javila u ured tužitelja, prenosi agencija Associated Press.

Uhićenje je izazvalo bijes u Japanu i oživjelo gorka sjećanja na silovanje 12-godišnje učenice na južnom japanskom otoku 1995. koje je izazvalo prosvjede protiv vojnih baza SAD-a i sumnje u bilateralni obrambeni savez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene