Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Njen život je gotov'

Manijak oteo, silovao i pokušao ubiti 3-godišnju djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnja djevojčica Neelofar u kritičnom je stanju u bolnici u Kabulu nakon što je dospjela u ruke pedofila i silovatelja.

Neelofar se igrala s ostalom djecom ispred obiteljske kuće kad ju muškarac oteo i odveo do obližnjeg vrta. Prema riječima medicinskog osoblja, muškarac je 3-godišnjakinju silovao i pokušao ubiti. 'Gušio ju je. Pokušao ju je ubiti. Vide se tragovi na njenom vratu', rekao je liječnik koji skrbi o djevojčici.

Pročitajte i ovo Policija - 3 50-godišnjak u pritvoru Pokušao ubiti muškarca u Solinu: Teško ga ozlijedio nožem i prijetio mu Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Neelofar je preživjela zahvaljujući jednom drugom muškarcu koji je prolazio pokraj vrta u kojem se manijak iživljavao nad njom. Čuo je plač i našao djevojčicu kako krvari. Odnio ju je u obližnju džamiju. Pružena joj je prva pomoć nakon čega ju je baka taksijem odvezla u bolnicu u osam sati udaljen Kabul.

U vezi s ovim slučajem navodno je uhićen 18-godišnji mladić, susjed i poznanik obitelji.

Srbija: Pretukao i silovao svekrvu pred nepokretnim svekrom

Djevojčičin otac, Abdul, strahuje kako je njen život sada praktički gotov. U patrijarhalnom društvu Afganistana žrtve silovanja su izopćene, čak ih se smatra prostitutkama, a gotovo nikada se ne udaju jer je na njihove obitelji navučena sramota.

Abdul se boji i kako se počinitelja neće propisno kazniti jer je obitelj siromašna i nikoga nije briga za njih. 'Predsjednik ne sluša siromašne. Ako mi vlada ne da moja prava zagarantirana šerijatskim i afganistanskim zakonima dovest ću ostalih šestero djece i ubiti ih pred predsjedničkom palačom. Moja supruga i majka počinit će samoubojstvo. Zar su djeca siromašnih poput pasa pa da nikoga nije briga za njih?', pita se Abdul koji pomišlja i na drastične mjere.

Lokalna policija obećala je provesti sudski postupak čim prije ne bi li se počinitelja kaznilo smrtnom kaznom, piše BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene