Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Makedoniju stigli iz Grčke

Tragedija na pruzi: 14 imigranata poginulo u naletu vlaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 14 imigranata poginulo je u četvrtak navečer kada je na njih naletio vlak pokraj Velesa, javila je makedonska novinska agencija MIA.

Imigranti iz sjeverne Afrike, koji ulaze u Makedoniju iz Grčke, često se kreću pješice i noću hodaju prugom kako se ne bi izgubili na nepoznatom terenu. MIA javlja da je u četvrtak navečer vlak na liniji Solun-Beograd naletio na veću skupinu imigranata koji su hodali tračnicama u klisuri pokraj Velesa. Poginulo ih je najmanje četrnaest.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla

Glasnogovornica policije Anita Stojkovska rekla je da su sudski i policijski istražitelji na terenu.

Dio imigranata preživio je nesreću, dodala je glasnogovornica. Policija ih je uspjela uhititi osmero, vjerojatno rođake poginulih, a ostali su se razbježali.

EU utrostručuje financije za spašavanje sredozemnih migranata

Imigranti ulaze u Makedoniju u području Gevgelije i onda ih krijumčari u natrpanim kamionima prevoze do granice sa Srbijom ili oni sami do tamo nastoje doći pješice, krećući se isključivo noću, dok se danju skrivaju. Uglavnom dolaze iz Sirije, zapadne Afrike ili Afganistana. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene