Obavijesti Video Pretražite Navigacija
držao je u kadi

Uhićen monstrum koji je zlostavljao djevojčicu. Majka ga brani: "On je fenomenalan otac, sve je pobrkala ta ku*va i sektaš"

Aktualno Galerija Uroš Pašajlić Uroš Pašajlić Foto: MUP Srbije Horor u Beogradu, ilustracija - 5 Horor u Beogradu, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Horor u Beogradu, ilustracija - 4 Horor u Beogradu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Horor u Beogradu, ilustracija - 3 Horor u Beogradu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Horor u Beogradu, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Stravičan slučaj osmogodišnje djevojčice koju je otac godinama držao zatočenu u stanu u Beogradu šokirao je cijelu regiju. Otac monstrum, 37-godišnji Uroš Pašajlić, uhićen je u utorak poslijepodne nakon što se za njime intenzivno tragalo od 24. ožujka.

Uroš Pašajlić, otac osmogodišnje djevojčice koju je zlostavljao i godinama držao zatočenu u stanu, uhićen je u utorak u Beogradu nakon što je četiri dana proveo u bijegu. 

"Po nalogu dežurnog zamjenika tužitelja policija je uhitila Uroša P. (37) i određeno mu je zadržavanje od 48 sati", javila je srpska policija. 

Pročitajte i ovo Ilustracija horor u susjedstvu Otac monstrum držao kćer (8) godinama u kadi i izgladnjivao je: "Sve smrdi, čuli smo zapomaganje kroz prozor"

Javila se i majka te nesretne djevojčice, koja monstruma brani. "On je fenomenalan otac, sve je pobrkala ta ku*va i sektaš", rekla je za portal Nova.rs, uvjerena da Uroš nije zlostavljao njihovo dijete.

Majka djevojčice, čije ime nije otkriveno, naglasila je: "Uroš nije takav. On je dobar otac. Nedavno sam vidjela svoje dijete putem videopoziva, a nisam je dugo vidjela osobno. Kad sam je vidjela, nije bila u kupaonici."

Dodala je i da je djevojčici bolje s ocem te je bila potresena, neprestano se tresla i plakala nakon što je saznala da joj je dijete pronađeno izgladnjelo i zanemareno.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Zlostavljana djevojčica Novi detalji stravičnog slučaja iz susjedstva, zbog kojeg su i liječnici plakali: Ocu iz pakla sud dao skrbništvo iako je ovisnik

Djevojčicu socijalna služba vratila ocu

Slučaj se otkrio kada je njegova tadašnja partnerica krvava lica pobjegla je iz zgrade. Ubrzo nakon toga stigla je policija i na rukama iznijela zgrčenu malu djevojčicu, mučenu, izgladnjelu, dehidriranu.

Tako susjedi s beogradske Zvezdare medijima prepričavaju kraj horora iz svoje zgrade.

Djevojčica je u sustavu socijalne zaštite bila od rođenja. Sposobnost roditelja dovedena je u pitanje već 2015. u rodilištu. Majka je bila ovisnica, a otac nezainteresiran. Djevojčica je u sustavu provela sljedeće tri godine.

"U međuvremenu je rađeno vještačenje roditelja i komisija je donijela mišljenje da je otac podoban i da se dijete može vratiti u obitelj oca", rekla je ravnateljica gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja te potvrdila da je dijete 2018. godine povjereno ocu.

Centar za socijalnu skrb provodio je nadzor dvije godine. Nisu primijetili ništa problematično. Prijava, pa čak ni onih anonimnih, nakon toga, tvrde, nije bilo.

"Imate priče da je bilo upozorenja", govori odvjetnik Rodoljub Šabić. "Neki od susjeda tvrde da su alarmirali policiju, nadležne, ne znam koliko je to točno, ali čuli smo podatak da je bilo zapomaganja iz stana, da policija nije reagirala, da dođu bar na vrata", kaže Šabić.

No da djevojčica od 2020. godine, kad je nadzor prestao, nije išla ni u vrtić, ni u školu, čak ni na sistematske preglede, čini se da nitko nije zamijetio.

"Možemo reći da su zakazali i građani jer institucije nemaju prava da idu od vrata do vrata i provjeravaju. Niti imaju prava, niti je to izvedivo da se svaku obitelj i dijete provjerava", pravda se psihologinja službe za djecu gradskog centra za socijalni rad Smilja Igić.

Djevojčica je sada dobro, a kad bude zdravstveno sposobna, potražit će se srodnik koji bi mogao preuzeti brigu o njoj, a nakon toga, bude li potrebno, udomiteljska obitelj. Mogućnost da dijete preuzme sustav najmanje je poželjna.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene