Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Georgiji

Majka tužila bolnicu jer su djetetu otkinuli glavu tijekom poroda: "Pokušali su prikriti kako je beba preminula"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Majka iz Georgije tužila je bolnicu u koju je išla na porod. Tvrdi da su joj dijete ubili neadekvatnim metodama zbog čega joj se odvojila glava od tijela.

Majka Jessica Ross (20) iz Georgije podnijela je tužbu protiv bolnice, tvrdi da su njezinom djetetu prošlog mjeseca tijekom porođaja iščupali glavu.

U tužbi se navodi da je Southern Regional Medical Center pokušao prikriti od obitelji kako je beba preminula.

Beba je rođena prema terminu, a uzrok smrti nije objavio županijski ured sudske medicine. Još uvijek radi na obdukciji, potvrdio je direktor ureda Brian Byars za CNN.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u Istri Aleksej Orel FOTO Pronađen je nestali aktivist za kojim je tragala cijela Istra: "Kritično je, u induciranoj komi"

Ross je u tužbi navela da je liječnik 9. srpnja tijekom poroda "pokušao bebu poroditi vaginalno različitim metodama, uključujući povlačenje bebine glave".

Beba se navodno nije pravilno spustila zbog distocije ramena, a liječnik "nije djelovao u skladu s medicinskim standardima", a bio je grub i nepažljiv.

"Nije napravio carski rez na vrijeme i na pravilan način što je rezultiralo dekapitacijom (odvajanjem glave od tijela) i smrću", piše u tužbi.

Pročitajte i ovo Ilustracija neočekivani trošak Nema dalje: U restoranu joj naplatili prazan tanjur, stiglo objašnjenje vlasnika

Kada su Ross i njezin partner vidjeli bebu nakon poroda, bolničko osoblje im je zabranilo da ga diraju ili drže, a beba je bila umotana u deku s glavom naslonjenom na tijelo tako da oni koji su ga promatrali nisu mogli razaznati je li dekapitirana.

Bolnica niječe sve navode, a prema priopćenju, liječnik koji je sudjelovao u porodu nije zaposlenik bolnice koja je poduzela "sve korake kao odgovor na nesretnu situaciju".

Nisu davali nikakve iskaze jer je to pitanje sudskog spora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene