Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena Moody'sa

Mađarske i portugalske obveznice proglašene 'smećem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se kriza u eurozoni.

Agencija za ocjenjivanje rejtinga državnih obveznica Moody's proglasila je mađarske i portugalske obveznice gotovo bezvrijednima i spustila ih na status 'smeća' (junk).

Pročitajte i ovo Viktor Orbán i Stephen Nikola Bartulica objava na Facebooku "Konzervativne snage diljem Europe rastu!": Bartulica uz Orbana, spominje borbu protiv rodne ideologije, uništavanje obitelji... Prosvjedi na ulicama Budimpešte Nakon niza skandala Tisuće Mađara na ulicama: Traže bolju zaštitu djece, vodi ih Orbanov kritičar

Agencija za takav status krivi visinu mađarskog vanjskog duga i slabe izglede za gospodarski rast te sumnju da mađarska vlada može provesti svoje ekonomske ciljeve, prenosi BBC.

Mađarska vlada odgovorila je kako je potez Moody'sa samo još jedan u nizu financijskih napada na tu zemlju. Iz mađarske vlade tvrde kako odbacuju ocjenu te agencije koja nesklono gleda prema Mađarskoj jer ta zemlja u svojoj ekonomskoj politici ne favorizira banke.

Još ranije Mađarski rejting spustili su i Standard & Poor's, ali su to pojasnili time da čekaju rezultat pregovora s EU i MMF-om. Moody's je spustio rejting Mađarske s Baa3 na Ba1, što je taman ispod granice za investicije.

Prošle godine mađarski premijer Viktor Orban odlučio je ne obnoviti standby aranžman s MMF-om te je domaćinstvima omogućio pretvorbu hipoteka, koje su uglavnom bile vezane za švicarski franak, nazad u domaću valutu i to na trošak banaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene