Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mađarska vlada namjerava zaštititi strateške kompanije od preuzimanja izvana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska vlada namjerava izraditi prijedlog zakona kojim bi se onemogućilo da kompanije dijelom ili u potpunosti pod nadzorom strane zemlje preuzimaju mađarske kompanije od strateške i nacionalne važnosti, objavili su izvori bliski vladi.

Premijer Ferenc Gyurcsany zatražio je od ministarstva pravosuđa da izradi nacrt odgovarajući prijedlog zakona, dodaju ti izvori.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na ulicama Budimpešte Nakon niza skandala Tisuće Mađara na ulicama: Traže bolju zaštitu djece, vodi ih Orbanov kritičar Slika nije dostupna Mađarska želi zakonom spriječiti da OMV preuzime MOL-a

Čini se da je tu inicijativu potaknuo negativan odgovor mađarskog naftnog i plinskog koncerna MOL-a na ponudu za preuzimanje koju mu je podastro austrijski OMV.

Iako je odbio neslužbenu ponudu OMV-a za preuzimanje, MOL ne kani sačuvati neovisnost po svaku cijenu, rekao je na konferenciji za novinstvo u utorak glasnogovornik mađarskog koncerna Szabolcs Ferencz.

Tom je prigodom, između ostaloga, Ferenc spomenuo i da je MOL zainteresiran za slovenski Petrol, iako on trenutno nije ponuđen na prodaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene