Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peter Szijjarto

'Milanović bi trebao prestati vrijeđati Mađarsku, imigracijski sustav mu je propao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto ponovno je u subotu pozvao hrvatskog premijera Zorana Milanovića da prestane vrijeđati Mađarsku i Mađare te ga upozorio da bi trebao biti mnogo skromniji budući mu je za jedan dan propao imigracijski sustav, prenosi mađarska novinska agencija MTI priopćenje ministarstva vanjskih poslova.

Milanović je u petak u razgovoru za srbijansku televiziju RTS rekao kako Mađarska gradi zid "prema barbarima”, jer “Orban i društvo barbarima doživljavaju Arape” te da bi Hrvatska mogla zaustaviti ulazak Srbije u EU, ali da ona to ne želi.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Mađarska od hrvatskog premijera zatražila da 'prestane divljati'

Hrvatski premijer Milanović nastavlja vrijeđati Mađarsku i Mađare već dva tjedna mada "bi imao razloga za skromnost" budući se hrvatski imigracijski sustav srušio za jedan dan, reklo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Razlika između hrvatske i mađarske vlade postala je jasna u zadnja dva tjedna, kaže ministarstvo.

Umjesto da registrira migrante i brine se za njih, Hrvatska ih masovno transportira u Mađarsku, ucjenjuje Srbiju i upućuje Mađarskoj besmislene optužbe, reklo je ministarstvo.

Za razliku od toga, kaže mađarsko ministarstvo, Mađarska poštuje sve europske propise, pobrinula se za više od 240.000 migranata ove godine i registrirala većinu njih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene