446213
446213
446213
446213
446213

Mađarska postavlja još 3000 policajaca na južne državne granice

  • , 11.08.2016., 09:43
  • Autor:
  • komentara

Graniče ophodnje u Mađarskoj bit će znatno povećane budući da mađarska vlada namjerava postaviti dodatnih 3000 policajaca na južne državne granice.

 
 
 
 
Mađarski policajci (Foto: AFP)
Mađarski policajci (Foto: AFP)

Mađarska vlada namjerava poslati dodatnih 3000 policajaca na južne granice kao odgovor na pritisak ilegalne imigracije za koji se očekuje da će biti stalan, rekao je državni tajnik Bence Tuzson.

Granične ophodnje bit će znatno povećane, rekao je Tuzson na konferenciji za novinare nakon sastanka vlade u srijedu.

Ministar unutarnjih poslova imat će zadaću novačenja i obuke, koja će početi uskoro, kazao je.

Upitan da komentira prijedlog njemačkih zastupnika u Europskom parlamentu da se zemljama koje ne pokažu solidarnost s migracijskom politikom EU-a smanje financijska sredstva, Tuzson je rekao da se Mađarska protivi takvom prijedlogu. On je dodao da se pitanje financiranja i migracijske politike trebaju tretirati odvojeno. Tuzson je odbio odgovoriti na drugo pitanje o cijeni vladine kampanje za referendum 2. listopada o migracijskim kvotama EU-a, kazavši da točne brojke još uvijek nisu poznate. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se