448913
448913
448913
448913
448913

Mađarska oglasom traži 3000 'graničnih lovaca' na migrante

  • , 03.09.2016., 16:17
  • Autor:
  • komentara

Mađarska policija objavila je oglas u kojemu traži 3000 "graničnih lovaca" koji će poslužiti kao pojačanje za 10.000 policajaca i vojnika koji već patroliraju duž 175 km bodljikave ograde podignute duž granice, onemogućujući na taj način ulazak migrantima u zemlju, piše BBC.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

Novi "čuvari granica" će, poput aktualnih policajaca nositi pištolje s bojevim streljivom, kao i papar sprej, palice, lisičine i zaštitnu opremu. S radom će započeti u svibnju nakon šestomjesečne obuke.

BBC ističe da je broj migranata koji stižu na južnu mađarsku granicu prema Srbiji stagnirao na manje od 200 osoba dnevno.

Jedan od uvjeta za dobivanje posla "graničnog lovca" je napunjenih osamnaest godina, fizička spremnost te prolaz psihološkog testa, rekao je za mađarsku državnu televiziju policijski dužnosnik Zsolt Pozsgai.

Njihova mjesečna plaća tijekom prva dva mjeseca iznosit će 50.000 forinti ili nešto više od 3 i pol tisuće kuna, a svaki idući mjesec 220.300 forinti.

Mađarska je usred masovne promidžbene kampanje koju je pokrenula desno orijentirana vlada premijera Viktora Orbana prije održavanja referenduma 2. listopada. Birači su pozvani da se usprotive prijedlogu Europske komisije o poštenijem preseljenju 160.000 izbjeglica na svih 28 zemalja članica EU-a.

Mađarske vlasti tranutačno u zemlju kroz "tranzitne zone" dnevno puštaju samo 30 migranata. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se