Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako nevrijeme

VIDEO Kaos u Italiji i Njemačkoj: Olujni vjetar u Milanu čupao krovove, kod Augsburga srušen šator, ima i ozlijeđenih

Nevrijeme na sjeveru Italije
Nevrijeme na sjeveru Italije Foto: Platforma X/Screenshot
Olujno nevrijeme s obilnim kišama i snažnim vjetrovima pogodilo je sjevernu talijansku regiju Lombardiju u subotu poslijepodne, a kako nadire ciklon sa sjevera, očekuje se da će zahvatiti i druge dijelove zemlje.

Dvanaestak osoba ozlijeđeno je u Bavarskoj u subotu poslijepodne kad je oluja s jakim vjetrovima srušila pivski šator nedaleko od Augsburga.

Šestero ljudi zadobilo je teže ozljede dok je pokušavalo držati šator unatoč snažnim udarima vjetra. Nesreća se dogodila u mjestu Kissing, oko 10 kilometara jugozapadno od Augsburga na jugu Njemačke.

Hitne službe zbrinule su ozlijeđene i pozvale helikopter radi prijevoza unesrećenih. Oluja je rušila stabla i raznosila krhotine po upravnom području Schwaben.

Zgrade i automobili oštećeni su srušenim stablima. Vlasti su objavile da je ozlijeđena starija žena koja je pogođena tučom. Policija i vatrogasci intervenirali su na pozive zbog poplavljenih tunela i podruma.

U subotu navečer Njemačka meteorološka služba (DWD) ukinula je upozorenje na ekstremno nevrijeme za Bavarsku. Stanje je zbog jakih vjetrova bilo posebno kritično kod grada Monze te naselja Seregno i Rho na području Milana.

U Milanu su vatrogasci objavili da je vjetar odnio nekoliko krovova.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar

Željeznička linija Milano - Alessandria bila je privremeno zatvorena zbog oštećenja.

Oluje i obilne kiše očekuju se i u drugim dijelovima sjeverne Italije od subote navečer, uključujući regije Liguriju, Pijemont, Veneto i Friuili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene