Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Litvinenko otrovan u londonskom hotelu Millenium

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ruski agent Aleksandar Litvinenko otrovan je smrtonosnom radioaktivnom dozom polonija 210 u šalici čaja u londonskom hotelu Millenium, javlja Sky News pozivajući se na britanske policijske izvore.

Sky News prenosi da je Scotland Yard spreman objaviti uhidbeni nalog, ali da su britanski istražitelji pesimistični prema mogućnosti da se optuži tko god je odgovoran u tom slučaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

Litvinenko, bivši član tajnih ruskih službi, koji je postao protivnik vladajućeg režima i živio u egzilu u Londonu, preminuo je 23. studenoga prošle godine u glavnom britanskom gradu, tri tjedna nakon što je osjetio prve simptome trovanja polonijem 210, visoko radioaktivnom tvari.

On je 1. studenoga pio čaj s dvojicom Rusa - Andrejem Lugovojevim, bivšim članom KGB-a i Dmitrijem Kovtunom, ruskim poslovnim čovjekom - u hotelu Millenium u Londonu.

Nakon tog dana počeo je osjećati prve simptome trovanja.

Treći Rus, Vjaćeslav Sokolenko, također bivši član KGB-a, isto se tako nakratko susreo s Litvinenkom u Milleniumu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene