Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrađeni glasački listići

Lijevi centar osvaja većinu u donjem domu talijanskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska koalicija lijevog centra osvojit će većinu u donjem domu parlamenta, ali u gornjem domu ostaje neriješeno, pokazuju podaci talijanskog ministarstva unutarnjih poslova nakon što su prebrojani gotovo svi glasovi.

Nakon 99,9 posto obrađenih glasačkih mjesta, koalicija lijevog centra Pier Luigija Bersanija u donjem domu vodi za oko 125 tisuća glasova, odnosno s 29,55 posto glasova prema 29,18 posto koliko je dobila desna koalicija Silvija Berlusconija. Unatoč tako maloj razlici, prema talijanskom izbornom zakonu lijeva će koalicija imati 340 od 630 mjesta u donjem domu, prenose agencije.

Pročitajte i ovo Pogreb Silvija Berlusconija - 4 Pokopan Berlusconi FOTO Podjele i na dan pogreba: "Bio je čovjek sa željom za životom, željom za ljubavi" Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Izbori za Senat

No, na izborima za Senat situacija drukčija. Prema prvim službenim podacima, ljevica je osvojila 97 mjesta s 31,63 posto glasova, nasuprot 110 koliko je osvojila desnica, premda je imala 30,71 posto glasova.

>> Italija: Nitko nema dovoljno glasova, na pomolu velika koalicija

Prema talijanskom izbornom sustavu za Senat se u obzir uzimaju rezultati na razini regija. No, bez obzira na to kakav će biti konačni rezultat, u Senatu nitko neće imati jasnu većinu i nijedna koalicija neće imati dovoljan broj glasova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene