Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasad više od 300 žrtava

Liječnici upozoravaju: Opasni virus oteo se kontroli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija 'Liječnici bez granica' upozorava kako se opasni virus oteo kontroli i prijeti cijelom svijetu!

Bart Janssens, jedan od čelnih ljudi organizacije 'Liječnici bez granica', otkriva kako je počeo drugi val epidemije smrtonosne ebole koja već nekoliko mjeseci hara zapadom Afrike i tijekom tog razdoblje odnijela je više od 300 života.

'Što se nas tiče, epidemija je potpuno izvan kontrole. Za rješavanje ove prijetnje potreban je angažman političara. U suprotnom, virus će se nastaviti širiti u druge zemlje', upozorio je Janssens.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost U susjedstvu se pojavile opasne mušice: "Šire opake bolesti, a sve počinje plikovima" Slika nije dostupna Žrtve povezane Pojavila se nova misteriozna bolest

Gnjevna masa kamenovala liječnike: 'Vi ste nam donijeli smrtonosni virus'

Inače, virus ebole je itekako opasan. Izaziva unutarnje krvarenje i propadanje organa, a širi se izravnim kontaktom sa zaraženom osobom. Ne postoji lijek ni cjepivo. Jedino ga se može zaustaviti izolacijom oboljelih.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, posljednji najveći zabilježeni smrtni val ebole, prije ovog najnovijeg, bio je u Kongu 1976. godine kad je živote izgubilo 280 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene