Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspjela protuofenziva

Libija u kaosu, pobunjenička uporišta i dalje neosvojena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se krvave borbe u Libiji. Gadafijeve snage protunapadima su zaustavile brzo napredovanje pobunjenika. Ipak, propali su svi dosadašnji pokušaji zauzimanja ključnih pobunjenička uporišta. Za sve što se događa u zemlji Gadafiju je kriva al-Kaida.

Libija je u kaosu. Diljem zemlje, vladine snage vode žestoke borbe s pobunjenicima. Gadafiju je za sve kriva al-Qaida. 'U slučaju Izraelaca u Gazi, tenkovi napreduju i zrakoplovi bombardiraju Gazu. Kažu da ubijaju naoružane teroriste i svijet im daje pravo da ih bombardiraju i ubijaju. Isto je s nama. Suočili smo se s malom, naoružanom skupinom povezanom s al-Kaidom. Zato što nismo od početka koristili silu, uspjeli su dobiti potporu svijeta', ističe Gadafi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udar na Gadafijeva uporišta Libija: Britanci zrakoplovima napali zapovjedne centre Slika nije dostupna Traži se Gadafi Libija: Snage prijelaznog vijeća tvrde da su ušli u Sirt

>> Gadafijeve snage uništavaju sve što im se nađe na putu, pobunjenici potjerani

Gadafi tvrdi da je svijet konačno otkrio istinu i shvatio svoju zabludu. 'Cijeli je svijet u dvojbi. Ne može se postupno izvući iz ove situacije jer ne mogu reći da su lagali i bili obmanuti. Svijet neće to odmah reći, ali je počeo spoznavati istinu i počeo govoriti da su libijske narodne snage zapravo terorističke skupine', ističe libijski čelnik.

Unatoč ovim riječima, navodne terorističke skupine i dalje uživaju snažnu potporu u svijetu. Traži se nametanje zone zabrane leta u Libiji kako bi se poništila Gadafijeva zračna nadmoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene