Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kučan Vladu optužio za politizaciju 'slučaja Patria'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan u utorak je pozvao birače da se u što većem broju odazovu na nedjeljne parlamentarne izbore, rekavši da Slovenija "treba promjene", te izrazio nedvosmislenu potporu strankama lijevog centra.

Kučan je u utorak nastupio u Trbovlju na stranačkoj tribini Aleša Guliča, zastupnika Liberalnih demokrata (LDS), te naglasio da su mu sve tri stranke lijevog centra politički bliske, ali kako mu "realnost diktira" odluku da u svojoj izbornoj jedinici u nedjelju podupre listu Socijalnih demokrata (SD) Boruta Pahora.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Slovenski specijalci, ilustracija Velika akcija Slovenski specijalci upali u osnovnu školu: Uhićena je učiteljica

Pahor je glavni protukandidat za sastav buduće vlade sadašnjem premijeru Janezu Janši jer njihove stranke vode u istraživanjima javnog mišljenja pred svim ostalim strankama.

Kučan je nedvosmislenu potporu promjenama na čelu države najavio i svojim predizbornim komentarom objavljenim u utorak na internetskim stranicama ljubljanskog "Dela" u obliku bloga.

Kučan je u njemu birače pozvao da se na nedjeljne izbore odazovu u što većem broju, a za sadašnju je Vladu rekao da je pokazala "aroganciju" i "primjenu dvostrukih kriterija", osobito u slučaju nedavne korupcijske "afere Patria".

U blogu je, među ostalim, zapisao da su zastupnici vladajuće koalicije u nedavnoj raspravi u parlamentu taj slučaj politikantski predstavili "kao urotu" protiv Vlade te u to pokušali "umiješati" finske medije i državna tijela. Na taj su način, navodi Kučan, zapravo pokazali "svoje shvaćanje demokratski uređene države", zbog čega su iz Finske dobili "lekciju" o tome po kojim načelima treba djelovati i kako treba postupati "država ustrojena po pravilima europske demokracije".

"Svojim glasom na izborima preuzimamo dio odgovornosti i za budućnost i za političku kulturu. Glas za promjene bit će glas za promjene nabolje. Sposobni smo postići više, a to i zaslužujemo", napisao je Kučan u svom predizbornom blogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene