Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovali u krađi

Kradljivci ‘Pink Panthera’ osuđeni na višegodišnje kazne zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi skupine koja je sudjelovala u krađi nakita u Tokiju, koju se povezuje s mrežom kradljivaca ‘Pink Panther’, u Beogradu su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Troje optuženih za sudjelovanje u krađi nakita vrijednog oko 19,3 milijuna eura u japanskom glavnom gradu Tokiju u ožujka 2004. osuđeni su u ponovljenom postupku zbog pljačke zlatarnice uz uporabu sile. Prvooptuženi Aleksandar Radulović osuđen je na šest godina i devet mjeseci zatvora, Đorđije Rašović na šest godina i tri mjeseca, dok je Snežana Panajotović osuđena na dvije godine i deset mjeseci, izvijestili su beogradski mediji. Sukladno presudi, oni moraju vratiti jednu dijamantnu ogrlicu, dvije dijamantne naušnice i sedam dijamantnih prstena ili, ako to nije moguće, moraju platiti 3,5 milijardi japanskih jena u dinarskoj protuvrijednosti.

Pročitajte i ovo Pljačka usred bijela dana Građani sve gledali VIDEO Dvojac razbojnika usred bijela dana sjekirama i maljevima opljačkao draguljarnicu: "Bilo je tako strašno" Slika nije dostupna osuđenih znatno manje Raste broj najogavnijih kaznenih djela: Predatori ne prezaju ni od čega, a na meti su im oni najslabiji

>> Pink Panther? Opljačkana draguljarnica u Ženevi

Skupini je ponovno suđeno nakon što je srbijanski vrhovni sud krajem listopada 2008. prihvatio žalbe državnog odvjetništva, optuženih i njihovih branitelja te ukinuo prvostupanjsku presudu, izrečenu u listopadu 2007. Protiv britanske državljanke Dorothy Fasola Mey, koju optužnica također tereti za sudjelovanje u pljački, nije vođen kazneni postupak jer, zakoni Velike Britanije ne dopuštaju izručenje njezinih državljana drugim zemljama. Troje osuđenih u medijima su povezivani s međunarodnom kriminalnom skupinom ‘Pink Panther’, međutim sutkinja Milena Rašić obrazlažući presudu kazala je da nema dokaza da su optuženi pripadali organiziranoj zločinačkoj skupini, kako je navedeno u optužnici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene