Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kouchner: Europski summit će raspravljati o ruskom povlačenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni europski summit kojeg je sazvala Francuska za sljedeći ponedjeljak treba raspraviti rusko povlačenje iz Gruzije, rekao je u ponedjeljak francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner naglasivši da 'problem treba riješiti putem politike'.

'Treba utvrditi povlačenje ruskih postrojbi iz Gruzije i razgovarati o budućnosti, jer peta i šesta točka sporazuma Rusije i Gruzije govore o budućnosti', rekao je za radio France Inter Kouchner iz Bejruta gdje se nalazi u službenom posjetu.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža

Peta točka sporazuma predviđa da se 'ruske vojne snage trebaju povući na linije prije neprijateljstava i da će do pokretanja međunarodnog mehanizma, ruske mirovne snage uspostaviti dodatne mjere sigurnosti'.

Šesta točka previđa 'pokretanje međunarodnih razgovora o načinima sigurnosti i stabilnosti u Abhaziji i Južnoj Osetiji'.

Nicolas Sarkozy je sazvao summit u Bruxellesu dok Zapad optužuje Moskvu da nije u potpunosti poštivala svoje obveze povlačenja postrojbi iz Gruzije.

Taj izvanredni summit će biti posvećen 'krizi u Gruziji' i 'budućnosti' odnosa EU s Rusijom, navelo je u nedjelju navečer francusko predsjedništvo. 'Ne radi se o sankcijama Moskvi', rekao je Kouchner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene