Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica za državotvornu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznimno je važno da građani izaberu 'državotvornu i nacionalno odgovornu vladu', izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica nakon što je predsjednik Boris Tadić raspisao izvanredne parlamentarne izbore za 11. svibnja.

Koštunica je u priopćenju naglasio da je državotvorna i nacionalno odgovorna jedina ispravna politika te ponovio da je izgubio povjerenje u dosadašnje koalicijske partnere Demokratsku stranku i G 17 Plus, u njihovu spremnost da se 'iskreno' bore protiv neovisnosti Kosova. Koštunica navodi da buduća vlada treba imati snagu boriti se za očuvanje Kosova, stabilan i uspješan gospodarski razvoj zemlje i protiv kriminala i korupcije, te da ravnopravno pregovara s Europskom unijom o ulasku 'cjelovite zemlje' u tu organizaciju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Koštuničina Demokratska stranka Srbije (DSS) na izbore će izaći sa svojim dosadašnjim koalicijskim partnerom Novom Srbijom Velimira Ilića, koji je isključio iz postizbornih koalicija G 17 Plus Mlađana Dinkića, Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka i Liberalno-demokratsku partiju (LDP) Čedomira Jovanovića, te Demokratsku stranku (DS) Borisa Tadića ako na izbore izađe zajedno s G 17 Plus, ali ne i Srpsku radikalnu stranku (SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Tadićeva Demokratska stranka na izbore izlazi zajedno sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) Rasima Ljajića, dok se još ne zna hoće li G17 Plus ići na izbore samostalno, ili sa DS-om.

Boris Tadić je najavio mogućnost da u predizbornoj koaliciji bude i Čankov LSV, ali je otklonio mogućnost da u bilo kakvu koaliciju uđe s Jovanovićevim LDP-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene