Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: 'EU mora izabrati - ili Srbija ili Kosovo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Europska unija će 28. siječnja morati izabrati hoće li potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom ili će, pod pritiskom SAD-a, početi provoditi odbačeni Ahtisaarijev plan o nadziranoj nezavisnosti Kosova', izjavio je premijer Srbije Vojiskav Koštunica.

'Ukoliko EU donese protupravnu odluku o slanju svoje misije na Kosovo, time bi bio poništen i stavljen izvan snage i stavljen izvan snage parafirani SSP sa Srbijom', upozorio je Koštunica.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju" Slika nije dostupna EU će poštivati odluku birača, ali o njima ovisi brzina približavanja

'Došli smo, dakle, do točke kada EU mora izabrati, hoće li cijelu i međunarodno priznatu Srbiju za svog partnera ili hoće stvaranje kvazidržavne tvorevine na teritoriju Srbije', naglasio je.

Srbijanski premijer je istaknuo kako će, ako se EU bude opredjeljivala na osnovu europskih vrijednosti i načela, donijeti odluku o potpisivanju SSP sa Srbijom, priznajući i poštujući njezin teritorijalni integritet.

'Ako se bude opredeljivala pod rastućim pritiskom SAD-a, donijet će protupravnu i samim time antieuropsku odluku o slanju svoje misije. Dakle, 28. siječnja EU bira hoće li sudjelovati u razbijanju Srbije ili će potpisati SSP sa Srbijom kao sa svojim partnerom. Jedno isključuje drugo', zaključio je Koštunica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene