Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interpretacija pravila

Konklave bi mogle početi prije 15. ožujka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikan je u subotu objavio da bi konklave za izbor nasljednika papi Benediktu XVI. mogle početi i prije 15. ožujka okupili se u Rimu dovoljan broj kardinala, prenijeli su mediji.

Reuters javlja kako je vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi rekao da se crkvena pravila o konklavama mogu ovaj put drukčije "interpretirati" zbog jedinstvene situacije nastale Benediktovim povijesnim odreknućem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pratite li ga? Doznajte što je u novoj poruci na Twitteru poručio Papa! Slika nije dostupna Crkveni izvori i stručnjaci otkrili Ostankom u Vatikanu Papi će se pružiti sigurnost i privatnost

>> Konklave bi se mogle pomaknuti

Upravo je otac Lombardi prije bio rekao da će konklave početi između 15. i 20. ožujka, u skladu s postojećim pravilima. No u subotu je rekao da bi se stvari mogle i ubrzati jer je riječ o najavljenu odlasku, a ne iznenadnoj smrti pape.

The Washington Post piše kako kardinali već znaju da će ovaj pontifikat završiti 28. veljače i lako će na vrijeme stići u Rim. Vatikanska pravila može se interpretirati, rekao je, a "ovo je pitanje o kojem se raspravlja". Pravilo o 15 do 20 dana nakon odlaska pape postoji, piše WP, zato da bi u Rim mogli stići "svi odsutni kardinali". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene