Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Približavanje Europi

Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru snažno poduprla BiH na putu u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u ponedjeljak u Mostaru da će Hrvatska nastaviti snažno podupirati približavanje BiH prema EU-u i ostvaranje jednakopravnosti Hrvata, proglašavajući otvorenom manifestaciju Večernjakov pečat, izbor osobe godine koja se održava pod geslom Mostovi Europe.

"Hrvatska vjeruje da će BiH napredovati još brže u svome razvoju, u svakom pogledu i u tome će je bodriti i ohrabrivati na njezinu putu prema EU-u", rekla je Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

Dodala je da BiH u Hrvatskoj ima pouzdanog partnera i pravog prijatelja izražavajući očekivanje da će ta država obogatiti Uniju.

"Kao što često ističem, BiH svojim kulturnim bogatstvom te naslijeđem suživota i prožimanja različitosti obogatit će EU i potvrditi njezinu misao vodilju, jedinstvo u različitosti", istaknula je hrvatska predsjednica.

Očekuje da će se u BiH ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda. "Kao hrvatska predsjednica neću posustati ni u pomaganju hrvatskom narodu u BiH u poštivanju svih njegovih prava kao konstitutivnog naroda ove države", istaknula je predsjednica i pozvala Hrvate da pokažu 'iskreno domoljublje' i poštovanje prema drugim narodima s kojima grade budućnost zemlje.

Na petnaestom Večernjakovom pečatu u organizaciji Večernjeg lista BiH sudjeluje i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i članovi BiH Predsjedništva Dragan Čović i Mladen Ivanić, slovački predsjednik Andrej Kiska te predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Na kraju svečanosti koju izravno prenosi bosanskohercegovačka i Hrvatska televizija, Televizija Crne Gore i Radio televizija Republike Srpske bit će proglašena osoba godine koja je obilježila 2015. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene