Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemireni glasinama

Kina: Uhićeno 90 tibetskih redovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 90 tibetskih redovnika uhićeno je ili su se sami predali policiji u gradu na sjeverozapadu Kine u kojemu živi velika tibetanska zajednica, nakon što je više stotina ljudi napalo kinesku policijsku postaju, javlja agencija Nova Kina.

'Policija je uhitila šest osoba koje su sudjelovale u napadu, a 89 su se same predale policiji', piše agencija Nova Kina. 'Od 95 uhićenih svi su, osim dviju osoba, redovnici iz samostana Ragya', nadomak grada Gyali u kojemu se dogodio napad, dodaje agencija. Napadači bili 'razočarani glasinama o smrti Zhaxija Sangwua' koji je pobjegao iz policijske postaje, kamo je priveden u petak jer je 'zagovarao neovisnost Tibeta'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tibet: 135 mrtvih, tisuću ozlijeđenih i 400 uhićenih Slika nije dostupna Tibet: Dvojica redovnika pokušali samoubojstvo, ostali štrajkaju glađu

Tibetski radio u egzilu Voice of Tibet javio je da je Zhaxi Sangwu ili Tashi Sangpo (28), redovnik iz samostana Ragya, bježeći iz pritvora počinio samoubojstvo skočivši u rijeku. Policija je uhitila Sangwua pošto su u njegovoj sobi pronašli tibetsku zastavu i političke letke, objavio je internetski portal sklon tibetskoj neovisnosti Phayul.com. Ovo je prva velika pobuna o kojoj su izvijestili mediji nakon 10. ožujka, kada je obilježena 50. obljetnica ustanka iz 1959. koji je kineska vlast ugušila u krvi i nakon kojega je Dalaj lama morao otići u progonstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene