Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Opkoljeno selo

Kina: Policija spriječila katoličku procesiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska policija opkolila je u nedjelju selo udaljeno nekoliko sati od Pekinga kako bi spriječila katoličku procesiju u čast djevice Marije koja se ondje navodno pojavila prije sto godina.

Snage reda postavile su prepreke na glavnim cestama koje vode do malenog sela Donglu, čije je stanovništvo 90 posto katoličko i štuje djevicu Mariju. 'Policija ne dopušta nijednom strancu da uđe u selo u svibnju. Tako je već godinama', rekla je jedna vjernica.

Opsada Donglua u svibnju uvedena je devedesetih godina nakon što se ondje okupilo više desetaka tisuća kineskih i inozemnih hodočasnika, kako pričaju stanovnici. Novinari su uspjeli prodrijeti u Donglu sporednim putovima prije nego su nakratko uhićeni te potom izbačeni iz sela.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

>> VIDEO Punom brzinom se kamionom zaletio u naplatnu kućicu!

Kina je prekinula diplomatske odnose s Vatikanom 1951. Tolerira vjerske aktivnosti jedno u okviru patriotskih udruga koje kontrolira komunistički režim. U Kini ima približno 12 milijuna katolika. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene