Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila Hanoj

Kina nezadovoljna zbog izjave Clinton u korist Japana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hillary Clinton razgovarala je u Hanoju s kineskim kolegom Yangom Jiechijem u napetom ozračju povezanom s kineskim teritorijalnim ambicijama u Aziji.

Susret je održan u sklopu summita Istočne Azije koji je počeo u Hanoju na nazočnosti čelnika 10 zemalja Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) i njihovih partnera (Kina, Japan, Indija, Južna Koreja, Austarlija i Novi Zeland). Dva izaslanstva nisu ništa komentirala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Višednevni posjet Josipović putuje u SAD na sastanak s Bidenom i Hilarry Clinton Slika nije dostupna Zabuna ili nešto drugo? VIDEO: Gaf Hillary Clinton - poljubila japansku caricu

>> Hillary Clinton srdačno dočekana na Kosovu

Kina je u petak izrazila nezadovoljstvo nakon izjava američke državne tajnice u korist Japana o teritorijanom sporu koji je izazvao kinesko-japansku krizu.Washington i Peking se ne slažu u vezi pitanja vrijednosti kineske valute, trgovinskih problema i ljudskih prava, ali im je u interesu da drže napetosti pod kontrolom prije posjeta kineskog predsjednika Hu Jintaoao SAD-u i siječnju.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene