Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez posrednika

Kina ne želi da SAD sudjeluje u rješavanju spora Kina-Japan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska vlada usprotivila se sudjelovanju Sjedinjenih Država na razgovorima o otocima o kojima spore Kina i Japan i dodala da se radi o američkoj ideji.

Prošlog tjedna je u Hanoju američka državna tajnica Hillary Clinton predložila službene trostrane razgovore između SAD-a, Kine i Japana, podsjetio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Kine Ma Zhaoxu. 'Želim naglasiti da je to bila samo američka ideja', nastavio je Ma u priopćenju objavljenom na stranici ministarstva te dodao da je američko stajalište potpuno pogrešno.

Pročitajte i ovo Michael Cohen (Foto: Jim WATSON / AFP) PRED KONGRESOM Dramatično svjedočenje bivšeg Trumpova odvjetnika: "On je varalica, rasist i lažljivac" Žene obučene kao sufražetkinje (Foto: AFP) moćne žene 2020. bi mogla biti prava povjesna prekretnica za žene

>> Kina nezadovoljna zbog izjave Clinton u korist Japana

>> VIDEO: Japan demonstrira silu tijekom napetosti s Kinom

Kinesko-japanski odnosi od 7. rujna prolaze kroz najtežu krizu od 2006. godine. Odnosi dviju zemalja pogoršali su se prošloga mjeseca kada je Japan zadržao kapetana kineske koćarice koja se sudarila s brodom japanske obalne straže u spornim vodama u Istočnom kineskom moru. Do sudara je došlo nedaleko od otočića koje Kinezi nazivaju Diaoyu, a Japanci Senkaku. Obje strane prisvajaju otoke zbog kojih već nekoliko desetljeća traje teritorijalni spor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene