Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačavanje flote

Kina najavila gradnju novog i još većeg nosača aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedugo nakon što je svoj prvi nosač aviona poslala na otvoreno more, Kina je najavila gradnju još jednog takvog ratnog broda.

Kina namjerava graditi još jedan nosač zrakoplova koji bi bio veći od onoga koji je sada u sastavu njezine flote, izjavio je zamjenik načelnika stožera kineske ratne mornarice Song Xue.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva

>> Kina šalje svoj prvi nosač zrakoplova na otvoreno more

"Kina će imati više od jednog nosača zrakoplova... Idući nosač trebat će biti veći i nositi više zrakoplova", rekao je Song na svečanosti kojoj su bili nazočni strani vojni predstavnici. On je rekao da medijska izvješća o tome da se nosač gradi u Šangaju nisu točna, ali nije dao nikakve dodatne pojedinosti, prenosi agencija Xinhua.

Kina trenutno u sastavu svoje mornarice ima nosač zrakoplova Liaoning, koji je ustvari bivši ruski nosač koji su Kinezi kupili kao staro željezo, a zatim ga potpuno modernizirali. Taj nosač još nije u potpunosti borbeno spreman. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene