Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavaju obraz države

Tko dospije na crnu listu loših turista neće dobiti kredit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će na crnu listu stavljati kineske turiste koji se loše ponašaju i tako kani spasiti obraz u kod kuće i u inozemstvu, objavili su u subotu državni mediji

Ometanje javnog prijevoza, oštećivanje javne i privatne imovine, nepoštovanje lokalnih običaja, uništavanje povijesnih objekata ili sudjelovanje u kockanju i pornografskim aktivnostima prekršaji su koje će Kineze odvesti u nacionalnu bazu podataka, objavila je kineska uprava za turizam.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Prekršitelji će na listi biti dvije godine, kaže se u odredbama koje su ovaj tjedan stupile na snagu, a prenosi novinska agencija Xinhua. Te su odredbe donesene jer su kineski turisti počeli globalno na sebe skretati pozornost, posebno nedavnim nizom incidenata u kojima su otvarali avionska vrata za nuždu.

'Na ulazu u tvrđavu nisu nas htjeli saslušati ni pokušati razumjeti'

Jedan kineski putnik u prosincu je na međunarodnome letu bacio na stjuardesu šalicu vruće tjestenine, a prošli je mjesec svijet obišla dvominutna snimka tajlandske manekenke Duangjai Phichitamphon koja dokumentira grubost i divljanje kineskih turista na jednom aerodromu u Južnoj Koreji.

Uprava za turizam nije precizirala kazne za one koji završe na crnoj listi, ali Xinhua javlja da će turističke vlasti moći prijaviti prekrišitelje sigurnosnim, carinskim i transportnim vlastima te kreditnom odjelu središnje banke.

"Te ćemo podatke dijeliti s drugim sektorima, poput avioprijevoznika i hotela", rekao je za Kineski međunarodni radio direktor turističke uprave Li Jinzao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene