Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golema eksplozija

UDARNI VAL OD NEKOLIKO KILOMETARA Poginulo 44, ozlijeđeno više od 500 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tianjinu, kineskom lučkom gradu došlo je do goleme eksplozije u kojoj je ozlijeđeno nekoliko nekoliko stotina ljudi. Njih bare 44 je smrtno stradalo.

U nizu gigantskih eksplozija koje su se u srijedu navečer dogodile u gradu Tianjinu na istoku Kine u zoni s tvornicama i skladištima poginule su barem 44 osobe a više od 500 je ozlijeđeno, objavila je u četvrtak agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Ova katastrofa koja se dogodila u jednom od četiriju najvećih kineskih gradova, podsjeća na stalni problem nepridržavanja propisa o industrijskoj sigurnosti u toj zemlji.

Vlasti su izgubile i kontakt s 36 vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara izazvanih eksplozijama skladišta zapaljivih tvari u industrijskom dijelu luke na sjeveroistoku Kine.

Požari su u četvrtak još gorjeli u tom 15-milijunskom gradu a objavljene fotografije na internetskim stranicama kineskih medija pokazuju nekoliko uništenih zgrada, spaljena vozila kao i uništenu višekatnu garažu.

Prema lučkim vlastima promet u luci se odvija normalno.

Kineski predsjednik Xi Jinping zatražio je od lokalnih vlasti da hitno rade na saniranju stanja i zbrinjavanju ozlijeđenih.

Kineska državna televizija objavila je kako je do eksplozije došlo u skladištu eksploziva nešto prije ponoći i nastali udar protresao je zgrade nekoliko kilometara ukrug. Druga je eksplozija uslijedila oko 30 sekundi nakon prve, prenose državni mediji.

Prema državnoj novinskoj agenciji Xinhui prva ekspozija imala je snagu tri tone TNT-a a druga 21 tone TNT-a.

Video snimke pokazivale su požare koji su nadvisivali okolne stambene višekatnice te stanovnike i radnike, od kojih neki ozlijeđeni, kako bježe s mjesta nesreće.

Udarni val od nekoliko kilometara

Golema eksplozija izazvala je udarni val koji se osjetio nekoliko kilometara dalje, a prema javljanju Sky Newsa u ozlijeđeno je najmanje 300 do 400 ljudi.

Na video snimkama eksplozija izgleda zastrašujuće, golemi plamen osvijetlio je noćno nebo iznad grada, a Reuters javlja da su ljudima u obližnjim okruzima razbijeni prozori na stanovima, pozivajući se na kinesku novinsku agenciju Xinhua.

Crna Gora: Eksplozija u tvornici oružja, jedna osoba poginula

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene