Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nakon ubojstava

Kina angažirala građane za ophodnje na granici sa Sjevernom Korejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske Obrambene novine u srijedu su javile o osnutku civilno-vojnog obrambenog sustava u prefekturi Yanbian u pokrajini Jilin.

Kina je angažirala civile za pomoć u osiguranju granice prema Sjevernoj Koreji, objavili su kineski državni mediji, a odluka je donešena nakon što je javljeno da su Sjeverni Korejci ubili dva kineska građanina, što bi moglo zategnuti odnose Sjeverne Koreje i Kine, jedinog velikog saveznika režima u Pjongjangu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Kineske Obrambene novine u srijedu su javile o osnutku civilno-vojnog obrambenog sustava u prefekturi Yanbian u pokrajini Jilin. Yanbian dijeli granicu sa Sjevernom Korejom u dužini od oko 500 kilometara.

'Kina i Sjeverna Koreja zadržat će čuvare na granici', piše list, dodajući: 'Stanje je složeno i oslanjanje na samo jedan dio otežao bi učinkoviti nadzor'.

Kineska je vlada osim toga "osnovala milicijske patrole" koje čuvaju sela u pograničnom području. Po 10 kućanstava u tome području dobit će vlastitu sigurnosnu skupinu, a uvodi se i video nadzor, objavio je list.

Nova enigma iz Sjeverne Koreje - Pa zar i to?!

Kina je prošlog tjedna objavila da je uložila prosvjed Sjevernoj Koreji nakon što je javljeno da je prošlog mjeseca sjevernokorejski vojni dezerter ubio četvero ljudi u pokušaju pljačke na kineskoj granici u gradu Helongu.

Državni su mediji počeli pisati o odnosima sa Sjevernom Korejom, tvrdeći da Kina "ne bi trebala biti previše susretljiva".

Kina je najvažniji diplomatski i gospodarski saveznik Sjeverne Koreje, iako je Sjeverna Koreja trima nuklearnim pokusima i zveckanjem oružja na granici između dviju zemalja u nekoliko navrata stavila na probu strpljenje Kine.

Rijeka Tumen, duga 520 kilometara dijeli Kinu i Sjevernu Koreju i preko nje se bjegunci često prebacuju u Kinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene