Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kim Jong Un ide u Rusiju

Putin na korak do sporazuma od kojeg strahuje svijet: Moskva i Pjongjang kuju pakleni plan

Kim Jong Un i Vladimir Putin
Kim Jong Un i Vladimir Putin Foto: AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Čini se da se sjevernokorejski vođa Kim Jong Un uputio prema Rusiji na samit s predsjednikom Vladimirom Putinom, izvijestio je južnokorejski informativni kanal YTN pozivajući se na neimenovani izvor u vladi.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un krenuo je prema Rusiji na samit s predsjednikom Vladimirom Putinom, navodi južnokorejski informativni kanal YTN. 

Prema dostupnim informacijama, Kim Jong Un se uputio na sjevernokorejsku sjeveroistočnu granicu posebnim vlakom, a susret dvojice čelnika bi se trebao održati najranije u utorak.

Pročitajte i ovo Policijska svjetla Stroga kazna Desetogodišnjaka uhitili jer je piškio na parkiralištu: Stavili mu lisice i odveli ga u pritvor

Ranije je YTN izvijestio da se susret Kim Jong Una i Putina očekuje u srijedu. Navodna tema razgovora bit će mogućnost prodaje sjevernokorejskog oružja Rusiji za rat u Ukrajini.

Ruska novinska agencija je ranije u ponedjeljak izvijestila da se očekuje da će Kim posjetiti daleki istok "u nadolazećim danima".

Svoju zabrinutost ranije je iskazao i SAD kad je glasnogovornik Bijele kuće John Kirby 30. kolovoza rekao da pregovori o prodaji oružja između Rusije i Sjeverne Koreje napreduju.

Kako navodi CNN, riječ je o sporazumu o razmjeni oružja koji bi mogao promijeniti tijek rata u Ukrajini. Ako dođe do službenog dogovora, Sjeverna Koreja mogla bi Rusiji slati velike količine oružja i municije, što bi moglo dovesti do razornih posljedica.

Pročitajte i ovo Ilustracija misterij i liječnicima Mislila je da se ugrizla tijekom večere, no jedva je izvukla živu glavu: "Jezik mi je pocrnio, spominjali su amputaciju"

Ako do susreta dođe, biti će to prvi Kimov posjet inozemstvu u više od četiri godine i prvi od pandemije COVID-a.

Posljednji Kimov posjet bio je Vladivostoku 2019., na prvom samitu s Putinom, nakon što su propali pregovori s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom o odustajanju Sjeverne Koreje od nuklearnog programa.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene