Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Maleziji

U priči je i misteriozni američki špijun: Novi detalji o ubojstvu brata Kim Jong Una

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jong Nam, stariji polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una, susreo se s misterioznim Amerikancem pet dana prije nego što je ubijen.

Polubrat Kim Jong Una koji je ubijen na aerodromu u Kuala Lumpuru 13. veljače prošle godine pet dana prije smrti sastao se s nepoznatim Amerikancem, rečeno je na malezijskom sudu gdje traje suđenje. Podsjetimo, za ubojstvo Kim Jong Nama optužene su dvije žene, Indonežanka Siti Aisyah (25) i Vijetnamka Doan Thi Huong (29) koje su sumnjiči da su ga usmrtile nervnim bojnim otrovom VX nanijevši mu ga na lice, no one to opovrgavaju.

Susret Kim Jong Nama i tajanstvenog muškarca odigrao se u apartmanu u Langkawi, poznatom malezijskom turističkom otočju. Potvrdio je to istražitelj koji je radio radi na slučaju.
U nekim medijima pojavila se informacija kako je Amerikanac u stvari špijun, no istražitelj je na sudu potvrdio samo sastanak rekavši da policija nije mogla utvrditi muškarčev identitet.

Zanimljivo je i da je Kim Jong Nam imao protuotrov za VX kada je napadnut, odnosno ubijen u zračnoj luci u Kuala Lumpuru, piše CNN.
 

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu Sve se istražuje Otkriven motiv ubojstva poznate grafičke dizajnerice: Zašto je ubojica majci dvoje djece prerezao vrat? Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene