Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kastav izbjegao zatvor za napastovanje suradnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši izraelski predsjednik Moshe Katsav izbjegao je moguću zatvorsku kaznu nakon odluke izraelskog Vrhovnog suda da odobri spornu nagodbu u kojoj je on priznao samo manje seksualne prijestupe protiv nekoliko bivših zaposlenica.

Pet sudaca Vrhovnog suda je glasovanjem tri protiv dva odlučio da je nagodba valjana i odbio peticiju skupina boraca za ženska prava i nekolicine bivših zaposlenica koje su protiv Katsava uputile tužbe za ozbiljno seksualno napastovanje.

Pročitajte i ovo Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska Malmo - 3 Totalna opsada FOTO Najviše strahuju zbog jednog nastupa: Na krovovima snajperi, u zraku helikopteri, na ulicama duge cijevi, zatvori ispražnjeni...

U tužbama navode kako ih je 62-godišnji Katsav seksualno napastovao dok su radile za njega kad je bio izraelski predsjednik i ministar turizma.

Tužbe su obuhvaćale silovanje, za koje izraelski zakon predviđa do 16 godina zatvora, i nekoliko drugih teških seksualnih prijestupa.

No, Katsav je u nagodbi, potpisanoj u lipnju, priznao samo jedno 'nepristojno djelo' i maltretiranje svjedoka, za što mu prijeti uvjetna zatvorska kazna i novčana kazna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene