Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pojest će ga! Sestre... sestre!'

Redovnice oduševljene Papom, kardinal ih molio da se smire

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjet papa Franje Napulju nije bio bez kontroverzi, a umalo je uspio pokrenuti i nerede na za to najneuobičajenijim mjestima tijekom svojeg govora svećenicima, redovnicama i drugim seminaristima u gradskoj katedrali.

Odabrana skupina redovnica, koje inače samo izražavaju dobrodošlicu posjetiteljima katedrale, dobile su dozvolu prisustvovati Papinom govoru, a čak su se uspjele i probiti u prve redove, kako bi Papi predale poklon.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Kardinal Crescenzio Sepe bio je primoran intervenirati putem mikrofona i pozvati redovnice da se obuzdaju. "Sestre... kasnije... Ma poledajte to. Pojest će ga! Sestre... sestre!", govorio je uzalud u mikrofon Sepe, a prenosi Independent, pozivajući se na Telegraph.

Papa ušao u četvrt u koju se ne usuđuje ući ni policija

U svojem govoru, Papa je govorio o izazovima života u religijskoj zajednici te opisao tračanje u tako usko povezanim grupama, kao oblik "terorizma" i "znak da nema bratstva u prezbiterijatu.

"Osoba koja trača je terorist koji baca bombu, uništava i oni su izvan svega - u najmanju ruku su kao kamikaze... uništavaju druge", poručio je Papa.

Prije nego ga je okupila čitava svita redovnica u napuljskoj katedrali, papa Franjo je posjetio siromašni dio Napulja, grada kojim inače dominira mafija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene