Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratno stanje

Kaos u Tripoliju: Gore desetine milijuna litara nafte, sprema se evakuacija hrvatskih diplomata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada strahuje da bi moglo doći do eksplozije, koja bi dovela do jedne od najvećih katastrofa za okoliš.

Tijekom sukoba suparničkih milicija u Tripoliju raketa je pogodila golemo skladište nafte gdje se u jednom tanku nalazi približno sedam milijuna litara nafte, a u drugom oko devedeset, donosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Planira i u vladu GOSPODAR NAFTE Od kradljivca automobila do milijardera Slika nije dostupna Počinitelji bili u grupi i naoružani U Libiji otet liječnik iz Srbije!

Libija je zbog katastrofe koja prijeti zatražila međunarodnu pomoć, a stanovnici koji žive u krugu od pet kilometara od skladišta pozvani su na hitnu evakuaciju. Vlada naime strahuje da bi moglo doći do eksplozije, koja bi dovela do jedne od najvećih katastrofa za okoliš.

UN povukao osoblje iz Libije

Inače, stanje u Libiji je totalno kaotično i u nekoliko se gradova vode žestoki sukobi između trupa odanih vlasti i islamističkih boraca.

Kako navodi Jutarnji list, do kraja tjedna iz Libije će biti evakuirani hrvatski veleposlanik Petar Ljubičić i još troje hrvatskih diplomata, što će biti prvi put da Hrvatska evakuira svoje diplomatsko osoblje zbog ratnog stanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene