Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci se predali

Zametena Britanija: 40 posto radnika kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europu je zameo snijeg i napravio kaos, no Britanci trenutnu situaciju najteže podnose.

Daily Mail piše kako je 40 posto radnika u Velikoj Britaniji uzelo slobodan dan zbog općeg prometnog kolapsa uzrokovanog gustim snijegom i izrazito niskim temperaturama. Milijuni Britanaca našli su se usred kaosa, a trenutno se vode velike rasprave oko čišćenja snijega s prometnica, iako je prije zahlađenja britanska agencija za autoceste, uvjeravala kako je i više nego spremna za zadatak.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

>> Temperature do -20 u Poljskoj odnijele osam života, u Litvi dva!

Prognostičari predviđaju dodatnih 15 do 20 centimetara snijega do kraja tjedna na istoku Engleske, te drastičan pad temperatura, čak do -25 stupnjeva Celzijusa.

Spavali gdje je tko stigao

BBC prenosi kako je diljem zemlje zatvoreno čak 6500 škola te da su izdana upozorenja o teškim snježnim vremenskim uvjetima za Škotsku te južnu i istočnu Englesku. Mnogi aerodromi zatvoreni su zbog nemogućnosti službi da očiste snijeg koji neumoljivo pada. Mnogi vozači zapeli su i prespavali noć gdje su stigli pa je tako njih 100 noć provelo u kapelici u Sheffieldu.

Putnici željeznica, isto tako ostali su 'nasukani' u vlakovima pa su tako putnici ranovečernjih vlakova za Brighton, morali noć provesti u njima.

Ništa bolje nije niti u ostatku Europe, a ekstremne hladnoće odnijele su osam života u Poljskoj, gdje su temperature mjerile -20 stupnjeva Celzijusa. Dvije osobe smrznule su se zbog ekstremne hladnoći i u Litvi, još tijekom prošlog vikenda. Podsjetimo isto tako kako je snijeg zaustavio promet i na ženevskom aerodromu te 'nasukao' stotine putnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene