Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik dio Europe blokirao snijeg

Temperature do -20 u Poljskoj odnijele osam života, u Litvi dva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki dio Europe i dalje je blokiran snježnim padalinama, a najteža je situacija u Velikoj Britaniji.

Niske temperature, čak do minus 20 stupnjeva, u Poljskoj su odnijele osam života a dvije su osobe izgubile život tijekom vikenda u Litvi. Riječ je o beskućnicima i alkoholičarima od kojih su svi umrli sami, otkrio je glasnogovornik policije Mariusz Sokolowski, dodajući kako je u studenome od hladnoće u Poljskoj se smrznulo 15 ljudi.

Pročitajte i ovo Ukrajina na Eurosongu 2023. Pjesma manje važna Eurosong kao politička pozornica: Evo zašto neke zemlje glasaju jedna za drugu Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima

Zbog snijega blokirana je londonska zračna luka Gatwick te zračne luke u Edinburghu i Ženevi, a poremećen je željeznički i cestovni promet i javni prijevoz. Stanje je teško i u Veneciji koja je poplavljena zbog visoke razine mora poznate i pod nazivom 'acqua alta'. Zbog ove pojave razina mora je porasla do 111 centimetara.

Zima na području Velike Britanije je najteža u posljednjih 20 godina, promet u Londonu i okolici je blokiran, a u velikim dijelovima Britanije dodatan problem predstavljaju i oštri vjetrovi. U Edinburghu, glavnom gradu Škotske, temperature su se tijekom noći spuštale i do -20 stupnjeva Celzija, a slične se očekuju i večeras.

>> VIDEO: Snijeg 'zakovao' cijelu Europu

>> Niske temperature i snijeg paralizirali veći dio Europe

Eurostar, brzi vlak koji ispod kanala la Manche povezuje London s kontinentalnom Europom kasnio je do 30 minuta u srijedu. U Francuskoj je snježno nevrijeme najteže pogodilo dolinu Rone. Kamionski promet bio je zabranjen u pokrajinama Auvergne i Rhone-Alpes (srednjoistočni dio), a obustavljen je i školski prijevoz. U srijedu ujutro autobusni promet bio je obustavljen u Lyonu, pokrivenom s 20 cm snijega, a ujutro je otvorena zračna luka Saint-Exupery koja je noću bila blokirana.

Snijeg je u Švicarskoj zatvorio zračnu luku u Ženevi, a stotine putnika nemoćno čekaju zbog 20 centimetara visokog snijega dok se danas očekuje novih 15 centimetara. Snijeg je zahvatio i sjever Italije gdje je usporio promet u gradovima i na autocestama. U Rimu je narastao vodostaj rijeke Tiber zbog obilnih kiša koje zadnjih dana padaju u talijanskoj metropoli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene