Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivao se dvije godine

Izručen tajkun - čeka ga optužnica za pronevjeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski tajkun Sergej Polonski izručen je u nedjelju iz Kambodže u Rusiju gdje će se suočiti s optužnicom za pronevjeru nakon što se gotovo dvije godine uspješno skrivao od ruskog pravosuđa.

Putnički zrakoplov u kojemu se nalazio Polonski sletio je u nedjelju na večer u moskovsku zračku luku Domodedovo, izvijestila je ruska novinska agencija TASS, dodajući da ga je policija odvela s piste.

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar

"Osoblje ruskog ministarstva unutarnjih poslova dopratilo je gospodina Polonskog do područja Ruske Federacije i bit će mu suđeno u skladu s ruskim zakonima", rekla je glasnogovornica ministarstva Elena Aleksejeva.

Polonski je izručen godinu dana nakon što je kambodžanski vrhovni sud donio odluku protiv izručenja, koji je sredinom 2013. u Rusiji optužen u odsutnosti zbog sumnje u pronevjeru u poslu s nekretninama u Moskvi.

Optužbe protiv Polonskog, čije se bogatstvo procjenjivalo na 1,2 milijarde dolara, vezane su za posao što ga je on pokrenuo, a u kojemu je nestalo više od 115 milijuna dolara uplaćenog novca za stanove u četvrti koju je gradio.

Provokacija ili pokazivanje mišića - ratni brodovi u Sredozemlju

Slavik Brzojan, Polonskijev odvjetnik, tvrdi da Polonskijeva obrana u Rusiji i Kambodži nije bila službeno obaviještena o izručenju te da je ruski odvjetnik, koji je otputovao u Kambodžu nakon što je Polonski uhićen, također uhićen u toj zemlji.

Odvjetnik smatra da bi Polonski, ukoliko bude osuđen, mogao u zatvoru provesti najviše deset godna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene